Köksansvarig till konceptkedja

Arbetsbeskrivning:

Ansvar för allt som innefattar köket i restaurangen. Kökschefen ska implementera, följa upp och utveckla rutiner kring tillagning av maten, förberedande arbete samt kökets hygien. Det är kökschefens ansvar att då kontroller sker av Miljö & Hälsa att renlighet och rutiner följs så att restaurangen inte får ”prickar” i deras register.

Det är i kökschefens ansvar att vara en drivande faktor kring att kökspersonalen är tränad och införstådd i de rutiner som skall följas samt kunna motivera sin personal till god stämning, trivsel och resultat. Schemaläggning av kökspersonal, inköp och budgetering av varor är kökschefens ansvar.

Befogenheter

Som kökschef samarbetar du med restaurangchefen i rekryteringen och avveckling av köksbiträden till köket. Det ska göras enligt våra rutiner och vår kompetensprofil. Lön sätts enligt vår lönepolicy.

Du har befogenhet att köpa in de varor och livsmedel som behövs i köket. Inköpen ska göras via våra avtalade leverantörer. Större inköp ska göras i överenskommelse med restaurangchef.

Ansvar

·       Övergripande ansvar för hela driften i köket och disken

·       Ansvarar för kökets ekonomi och utgifter

·       Personalansvar för kökets och diskens personal

·       Ansvarar för att samtliga livsmedel hanteras på korrekt sätt

·       Ansvar för att gällande egenkontroll utförs i köket

·       Ansvara för varubeställningar

·       Ansvara för specialkost

·       Ansvar för att ersättare finns vid frånvaro

·       Ansvar för att material, maskiner, kylar och spisar underhålls och sköts

·       Huvudansvaret för städning av kök, disk samt kyl, frys och förråd

·       Ansvarar för en god arbetsmiljö i köket och disk

·       Ansvarar för att själv hålla sig uppdaterad på företagets rutiner och policys, samt branschens livsmedels och hygienfrågor

 

Arbetsuppgifter

·       Svara för förberedelse och tillagning av meny, samt specialkost

·       Säkerställa beställning och leverans av råvaror 

·       Löpande prepp.

·       Ser till att levererade varor tas om hand och packas upp

·       Ser till att "först in - först ut" följs

·       Samarbeta med Anticimex för god hygien

·       Ordning och reda i kylar, frysar, förråd och disk

·       Svara för städning av kök och disk inklusive avfallshantering

·       Coachar personalen i sitt dagliga arbete

·       Rutiner för överlämning av kök till nästa arbetspass

·       Säkerställa att vikarier finns vid frånvaro 

·       Att "företagets" policy och rutiner efterföljs

·       I övrigt utföra de arbetsuppgifter som företagets ledning ålägger kökschefen

William Espinosa
08-410 205 45
william@galobemanning.se

Tillbaka